Jørgen Ljosnes i longest drive konkurransen.
Jørgen Ljosnes i longest drive konkurransen.

Sauda Open 2022

Det var strålende golfvær begge dager under årets Sauda Open.

Lørdag 3. september tok 14 spillere turen opp til «Eagle Nest Challende» for longest drive og closest to pin konkurranser, 120 høydemeter over banen. Erlend Rød tok seieren i longest drive foran Terje Hodne og Mathias Bergsbakk. Arild Austerheim hadde closest to pin foran Hans Wigelius og Sigrid Isberg Klyve.

Etter ferdigspilt Eagle Nest Challenge og lunsj i klubbhuset, deltok 19 spillere på en 9-hulls Texas Scramble turnering. Flere lag endte på -3, så med enighet om å droppe omspill gikk premien til laget med samlet høyest handicap; Hilde Hodne, Arild Austerheim, Stig Amdal og David Opedal.

43 spillere deltok i år på hovedturneringen søndag, seks i dameklassen, 15 i herreklassen med handicap (hcp) opp til 15 (A-klassen) og 22 i herreklassen med hcp fra 15 og opp (B-klassen). Av de 43 var 12 av spillerne fra andre klubber i år.

Spillformatet i alle klasser var Slagspill netto, der en trekker fra spillehandicap (tildelte slag). Det var også premiering for færrest slag uten fratrekk for hcp, longest drive på hull 4 for hver klasse, og en felles closest to pin på hull 9.

I dameklassen var det Eva K. Lien som gikk av med seieren med -5 slag, Elin Bakke kom på andre, også hun med -5, men dårligere siste hull enn Eva. Sigrid Isberg Klyve kom på tredje på Par.

I B-klassen kom David Opedal på tredje med -1, Mathias Bergsbakk på andre plass med -9 og Hans Wigelius på første med -11 slag.

Jevnt i toppen blei det i A-klassen. Terje Hodne kom på tredje med -1, bak Pål Nicholas Helgeland Tangen (Haugesund GK) på andre med -2. Thomas Sørensen vant med -3.

Færrest slag uten hcp hadde Eirik Grønhaug (Haugesung GK) med 63 slag.

Longest drive i dameklassen hadde Elin Bakke, Stig Amdal i B-klassen og Eirik Hamre Sandal (Odda GK) i A-klassen.

Closest to pin gikk til Jørgen Ljosnes.

Gratulerer til alle vinnerene, og takk til alle gjestespillerne som deltok på turneringen!

andre Turneringer i 2024

Bilde av fire golfere med premier.
Åpningsturnering 2024

Årets første turnering blei spilt 14. april i ganske greit vær, tross dårlige meldinger og vått vær i dagene før. Det blei spilt Greensome parturnering med 37,7% lag-handicap, med Stableford format. Premier til topp to plasser som blei Eva K Lien/Egil Bakke på andre med 35 poeng, og Even Lønseth/Leander Øvrebø på første med 38 poeng. Gratulerer til Even og Leander! 12 spillere deltok, så mulig flere som ikke hadde fått med seg årets første turnering allerede åpningshelga. Uansett kjekt å være i gang en halv måned før fjorårets start, og turneringssesongen fortsetter nå med faste onsdagsturneringer fremover. Neste hovedturnering er en «Flaggturnering» 1. mai.

...
Til toppen