Jørgen Ljosnes i longest drive konkurransen.
Jørgen Ljosnes i longest drive konkurransen.

Sauda Open 2022

Det var strålende golfvær begge dager under årets Sauda Open.

Lørdag 3. september tok 14 spillere turen opp til «Eagle Nest Challende» for longest drive og closest to pin konkurranser, 120 høydemeter over banen. Erlend Rød tok seieren i longest drive foran Terje Hodne og Mathias Bergsbakk. Arild Austerheim hadde closest to pin foran Hans Wigelius og Sigrid Isberg Klyve.

Etter ferdigspilt Eagle Nest Challenge og lunsj i klubbhuset, deltok 19 spillere på en 9-hulls Texas Scramble turnering. Flere lag endte på -3, så med enighet om å droppe omspill gikk premien til laget med samlet høyest handicap; Hilde Hodne, Arild Austerheim, Stig Amdal og David Opedal.

43 spillere deltok i år på hovedturneringen søndag, seks i dameklassen, 15 i herreklassen med handicap (hcp) opp til 15 (A-klassen) og 22 i herreklassen med hcp fra 15 og opp (B-klassen). Av de 43 var 12 av spillerne fra andre klubber i år.

Spillformatet i alle klasser var Slagspill netto, der en trekker fra spillehandicap (tildelte slag). Det var også premiering for færrest slag uten fratrekk for hcp, longest drive på hull 4 for hver klasse, og en felles closest to pin på hull 9.

I dameklassen var det Eva K. Lien som gikk av med seieren med -5 slag, Elin Bakke kom på andre, også hun med -5, men dårligere siste hull enn Eva. Sigrid Isberg Klyve kom på tredje på Par.

I B-klassen kom David Opedal på tredje med -1, Mathias Bergsbakk på andre plass med -9 og Hans Wigelius på første med -11 slag.

Jevnt i toppen blei det i A-klassen. Terje Hodne kom på tredje med -1, bak Pål Nicholas Helgeland Tangen (Haugesund GK) på andre med -2. Thomas Sørensen vant med -3.

Færrest slag uten hcp hadde Eirik Grønhaug (Haugesung GK) med 63 slag.

Longest drive i dameklassen hadde Elin Bakke, Stig Amdal i B-klassen og Eirik Hamre Sandal (Odda GK) i A-klassen.

Closest to pin gikk til Jørgen Ljosnes.

Gratulerer til alle vinnerene, og takk til alle gjestespillerne som deltok på turneringen!

andre Turneringer i 2024

Gruppe golfere med premier.
Summer pop-up

Ikke det beste sommerværet om dagen, men en liten sommer pop-up turnering blei det allikevel i dag, 7. juli. 15 spillere deltok på Throw and Joker med 100% hcp og Stableford scoring. Tross endel vind og regn blei det allikevel som ventet gode scorer som formatet byr opp til. På tredje plass kom Jonn Ove Olsen med 62 poeng. Olav Oustad tok andre plass med 63 poeng, mens Ingve Landsnes vant meg 64 poeng? Closest to pin på hull 9 hadde Even Lønseth med Hole in one, og longest drive gikk til Eva K Lien og Erlend Rød. En liten tvist denne gang var at «throw» også kunne brukes til å forbedre i closest to pin og longest drive konkurransene.

...
Gruppe golfere ved sponsorskilt.
Saudadagane golfturnering

20 spillere deltok i årets Saudadagane turnering, fem damer og 15 herrer. Det blei spilt Slagspill netto og Slaggolf brutto format over 18 hull, samt  longest drive for damer og herrer, og closest to pin konkurranser i tillegg. Longest drive damer hadde Eva K Lien. For herrer var det Terje Hodne som hadde longest drive, og han vant også closest to pin konkurransen.

Det blei jevne resultater i alle klasser i år. I Slagspill netto dameklassen kom Hilde Hodne på tredje med +2. Sigrid Isberg Klyve og Eva K Lien endte begge på -1, men Eva tok seieren med lavest handicap. I herreklassen kom Erik Husebø på tredje plass med +3, Erlend Rød på andre med +2 og Egil Bakke vant med +1. I Brutto konkurransen kom Erlend Rød på tredje +12, Terje Hodne tok andre plass også med +12 men med best score på siste 9 hull, mens Erik Husebø vant med +11.

Været spilte også på lag denne søndagen, og regn- og tordenværet som truet i meldingene ventet til turneringen var ferdig med å dukke opp. Varmt, lettskyet og sol ellers, med noe vind som en tilleggsfaktor.

...
Gruppe golfere med premier
BruttoNetto turnering

Tross noe surt vær og dårlige meldinger i forkant deltok 13 spillere på dagens BruttoNetto turnering 9. juni. Noe vekslende bygevær og vind blei det, men bane- og spilleforhold var allikevel gode. Slag Netto klassen med fratrekk av tildelte slag blei vunnet av Even Lønseth med scoren -3, foran Erlend Rød også -3 men høgere handicap, og Terje Hodne på tredje med -2. Disse tok også topp-tre i Slag Brutto klassen, hvor Erlend kom på tredje med 67 slag, Even på andre med 65 mens Terje vant med 64. Longest drive på hull 4 hadde Martin Seim, og Closest to pin på hull 9 hadde Erlend.

...
Golfere oppstilt foran sponsortavle
3-køllers turnering

Mandag 2. pinsedag blei det spilt 3-køllers turnering over 18 hull. Været var varmt og fint, og perfekte spilleforhold resulterte i mange gode scorer. Formatet var Stableford med 100% handicap tildeling. På tredje plass med 81 slag og 38 poeng kom Ingve Landsnes. Andre plass gikk til Geir Åsheim med 80 slag og 40 poeng. Erlend Rød vant med en god runde på 65 slag som gav 41 poeng. Gratulerer til pallplassene!

...
Gjeng med golfere
Fyrsvingen Cup 2024

Også i år blei Fyrsvingen Cup spilt i nydelig sommerlig vær den 11.–12. mai. Selv om konfirmasjoner og reis var tema i dagene før, og det måtte litt «utlån» av spillere med postadresse 4200 til 4208 til, blei det til slutt spill med 14 herrer og tre damer.

Begge runder lørdag og første runde søndag endte med delt resultat i parspill formatene, og matchen stod uavgjort før den siste én mot én runden søndag.

Når syv av de åtte matchene var ferdigspilt ledet Saudasjøen med ett poeng, og spenningen var stor til siste match kom til hull 9, der ryktet var at Sauda ledet. Det viste seg at ledelsen var én opp til Sauda, og med utslag på green fra Sauda mens i fringe fra Saudasjøen såg det ut som Fyrsvinger Cup for første gang kunne ende uavgjort 10–10, og det regjerende laget ville beholde tittelen. En chip og putt mot en lei tre-putt delte derimot matchen og Saudasjøen vant 10,5 mot 9,5 poeng. En spennende og veldig jevn Fyrsvingen Cup til siste slutt!

Gratulerer Saudasjøen med seier!

Capt. for Sauda, Terje Hodne til høyre, måtte overrekke pokalen til Capt. Jonn Ove Olsen og Saudasjøen.
...
Disse gjorde seg fortjent til premie i dagens turnering: Fra venstre Erlend Rød (longest drive), Even Lønseth (2. plass og closest to pin). Eva K. Lien (3. plass og lognest drive) og turneringsvinner Knut Atle M. Seim. Foto: Privat
1. mai Flaggturnering

27 spillere deltok da Sauda Golfklubb inviterte til flaggturnering på arbeidernes dag.

Turneringsformen innebærer at spillerne har til rådighet så mange slag som banens par pluss eget spillehandicap. Så gjelder det rett og slett å komme lengst mulig med disse slagene.

De fleste deltakerne gikk tomme for slag etter hvert som en nærmet seg slutten av 18-hullsrunden. Fire spillere hadde imidlertid slag til overs. De fire gjorde opp om pallplassene på hull 19 (1). «Finalen» endte med tredjeplass til Eva K. Lien, som nesten kom inn på greenen på hullet. Even Lønseth endte noen meter fra flagget og ble nummer to, mens Knut Atle M. Seim hullet ut og tok seieren, fremdeles med fire ubrukte slag tilgjengelig.

...
Bilde av fire golfere med premier.
Åpningsturnering 2024

Årets første turnering blei spilt 14. april i ganske greit vær, tross dårlige meldinger og vått vær i dagene før. Det blei spilt Greensome parturnering med 37,7% lag-handicap, med Stableford format. Premier til topp to plasser som blei Eva K Lien/Egil Bakke på andre med 35 poeng, og Even Lønseth/Leander Øvrebø på første med 38 poeng. Gratulerer til Even og Leander! 12 spillere deltok, så mulig flere som ikke hadde fått med seg årets første turnering allerede åpningshelga. Uansett kjekt å være i gang en halv måned før fjorårets start, og turneringssesongen fortsetter nå med faste onsdagsturneringer fremover. Neste hovedturnering er en «Flaggturnering» 1. mai.

...
Til toppen