Fra venstre: Solveig, Mathias og Thomas. Foto: Knut Atle Seim
Fra venstre: Solveig, Mathias og Thomas. Foto: Knut Atle Seim

Nye klubbmestere i klubben

Årets Klubbmesterskap endte med tre nye navn på trofeet: Solveig Arnøy, Mathias Bergsbakk (Junior) og Thomas Sørensen.

I fint og varmt spillevær 19.–20. august kjempet 30 spillere om tittelen; fire damer, fire juniorer og 22 herrer.

I dameklassen var det jevnt begge dager med vekslende ledere. Solveig Arnøy leverte en god avslutning og vant til slutt med fire slag foran Elin Bakke, som hadde en litt tyngre innspurt på de siste hullene.

I junior klassen stilte fire til start i år. Even Lønseth ledet etter første dag og kjempet mot Mathias Bergsbakk om seieren på dag 2. Det blei til slutt Mathias som vant, fem slag bedre enn Even.

I herreklassen var det også jevnt med flere som kjempet om tittelen. Erik Husebø leverte en god siste 9 på dag 1 og ledet med tre slag på de nærmeste konkurrentene. Etter første 9 hull på dag 2 kunne det se ut som Erik ville holde inn, med stabilt godt spill og mindre bevegelser på de nærmeste konkurrentene. Ettpar fatale hull ut i runden åpnet derimot døra for flere, og det blei til slutt en spennende avslutning. Thomas Sørensen som var endel slag bak etter første dag, og første 9 andre dag, leverte sin beste runde på banen ved å gå siste 9 på par. Da var han plutselig oppe i toppen, og når Erlend Rød som ledet halve siste runde avsluttet med en bogey måtte det omspill til for å få en vinner. Thomas sin par holdt mot Erlend sin bogey, og dermed kunne Thomas heve hånda som vinner i herreklassen.

Gratulerer til årets Klubbmestere, og takk for god deltakelse!

De øvrige plasseringene kan sees her: Resultater 2023

Thomas senker putten for seieren i omspill mot Erlend på hull 9. Foto: Knut Atle Seim
Solveig setter første putt på hull 9 nærme nok til å senke neste. Foto: Knut Atle Seim
Mathias chipper inn på siste hull. Foto: Knut Atle Seim
Erlend fikk en tester inn mot green på avslutningshullet. Foto: Knut Atle Seim
Even chipper inn på siste hull. Foto: Knut Atle Seim
Tore Åbø Eeg avslutter med par og sikrer tredjeplass alene i herreklassen. Foto: Knut Atle Seim

andre Turneringer i 2024

Gruppe golfere ved sponsorskilt.
Saudadagane golfturnering

20 spillere deltok i årets Saudadagane turnering, fem damer og 15 herrer. Det blei spilt Slagspill netto og Slaggolf brutto format over 18 hull, samt  longest drive for damer og herrer, og closest to pin konkurranser i tillegg. Longest drive damer hadde Eva K Lien. For herrer var det Terje Hodne som hadde longest drive, og han vant også closest to pin konkurransen.

Det blei jevne resultater i alle klasser i år. I Slagspill netto dameklassen kom Hilde Hodne på tredje med +2. Sigrid Isberg Klyve og Eva K Lien endte begge på -1, men Eva tok seieren med lavest handicap. I herreklassen kom Erik Husebø på tredje plass med +3, Erlend Rød på andre med +2 og Egil Bakke vant med +1. I Brutto konkurransen kom Erlend Rød på tredje +12, Terje Hodne tok andre plass også med +12 men med best score på siste 9 hull, mens Erik Husebø vant med +11.

Været spilte også på lag denne søndagen, og regn- og tordenværet som truet i meldingene ventet til turneringen var ferdig med å dukke opp. Varmt, lettskyet og sol ellers, med noe vind som en tilleggsfaktor.

...
Gruppe golfere med premier
BruttoNetto turnering

Tross noe surt vær og dårlige meldinger i forkant deltok 13 spillere på dagens BruttoNetto turnering 9. juni. Noe vekslende bygevær og vind blei det, men bane- og spilleforhold var allikevel gode. Slag Netto klassen med fratrekk av tildelte slag blei vunnet av Even Lønseth med scoren -3, foran Erlend Rød også -3 men høgere handicap, og Terje Hodne på tredje med -2. Disse tok også topp-tre i Slag Brutto klassen, hvor Erlend kom på tredje med 67 slag, Even på andre med 65 mens Terje vant med 64. Longest drive på hull 4 hadde Martin Seim, og Closest to pin på hull 9 hadde Erlend.

...
Golfere oppstilt foran sponsortavle
3-køllers turnering

Mandag 2. pinsedag blei det spilt 3-køllers turnering over 18 hull. Været var varmt og fint, og perfekte spilleforhold resulterte i mange gode scorer. Formatet var Stableford med 100% handicap tildeling. På tredje plass med 81 slag og 38 poeng kom Ingve Landsnes. Andre plass gikk til Geir Åsheim med 80 slag og 40 poeng. Erlend Rød vant med en god runde på 65 slag som gav 41 poeng. Gratulerer til pallplassene!

...
Gjeng med golfere
Fyrsvingen Cup 2024

Også i år blei Fyrsvingen Cup spilt i nydelig sommerlig vær den 11.–12. mai. Selv om konfirmasjoner og reis var tema i dagene før, og det måtte litt «utlån» av spillere med postadresse 4200 til 4208 til, blei det til slutt spill med 14 herrer og tre damer.

Begge runder lørdag og første runde søndag endte med delt resultat i parspill formatene, og matchen stod uavgjort før den siste én mot én runden søndag.

Når syv av de åtte matchene var ferdigspilt ledet Saudasjøen med ett poeng, og spenningen var stor til siste match kom til hull 9, der ryktet var at Sauda ledet. Det viste seg at ledelsen var én opp til Sauda, og med utslag på green fra Sauda mens i fringe fra Saudasjøen såg det ut som Fyrsvinger Cup for første gang kunne ende uavgjort 10–10, og det regjerende laget ville beholde tittelen. En chip og putt mot en lei tre-putt delte derimot matchen og Saudasjøen vant 10,5 mot 9,5 poeng. En spennende og veldig jevn Fyrsvingen Cup til siste slutt!

Gratulerer Saudasjøen med seier!

Capt. for Sauda, Terje Hodne til høyre, måtte overrekke pokalen til Capt. Jonn Ove Olsen og Saudasjøen.
...
Disse gjorde seg fortjent til premie i dagens turnering: Fra venstre Erlend Rød (longest drive), Even Lønseth (2. plass og closest to pin). Eva K. Lien (3. plass og lognest drive) og turneringsvinner Knut Atle M. Seim. Foto: Privat
1. mai Flaggturnering

27 spillere deltok da Sauda Golfklubb inviterte til flaggturnering på arbeidernes dag.

Turneringsformen innebærer at spillerne har til rådighet så mange slag som banens par pluss eget spillehandicap. Så gjelder det rett og slett å komme lengst mulig med disse slagene.

De fleste deltakerne gikk tomme for slag etter hvert som en nærmet seg slutten av 18-hullsrunden. Fire spillere hadde imidlertid slag til overs. De fire gjorde opp om pallplassene på hull 19 (1). «Finalen» endte med tredjeplass til Eva K. Lien, som nesten kom inn på greenen på hullet. Even Lønseth endte noen meter fra flagget og ble nummer to, mens Knut Atle M. Seim hullet ut og tok seieren, fremdeles med fire ubrukte slag tilgjengelig.

...
Bilde av fire golfere med premier.
Åpningsturnering 2024

Årets første turnering blei spilt 14. april i ganske greit vær, tross dårlige meldinger og vått vær i dagene før. Det blei spilt Greensome parturnering med 37,7% lag-handicap, med Stableford format. Premier til topp to plasser som blei Eva K Lien/Egil Bakke på andre med 35 poeng, og Even Lønseth/Leander Øvrebø på første med 38 poeng. Gratulerer til Even og Leander! 12 spillere deltok, så mulig flere som ikke hadde fått med seg årets første turnering allerede åpningshelga. Uansett kjekt å være i gang en halv måned før fjorårets start, og turneringssesongen fortsetter nå med faste onsdagsturneringer fremover. Neste hovedturnering er en «Flaggturnering» 1. mai.

...
Til toppen