Bilde av golfbane
Hull 9 og hull 18 på Norsjø er tvilling greener i enden av to par 5 hull. De ligger nokså tett inntil hverandre mot toppen av en bakke, og kan by på noen «fore» ved innspill.

Lag-NM 22.–23. juli

Lag Sauda som i år bestod av kaptein Terje Hodne, første styrmann Erik Husebø, andre styrmann Thomas Sørensen og matros Erlend Rød, fikk prøve seg på Norsjø Golfpark mot klubber fra hovedsaklig sør og østlandet under årets NM for lag i 2. divisjon. Det spilles to runder på første dag i Foursome og Four-ball format, og én runde individuelt på andre dag. Til tross for noen faretruende tordenbyger på dag 1, og 45 minutter med regn, blei det ingen væravbrudd og alle runder blei gjennomført i fint varmt vær med gode baneforhold. Selv om spillet var brukbart på ni av de 18 hullene alle runder, blei det heller ikke i år det helt store resultatmessig når alt var talt opp. Uansett som sannsynligvis den minste klubben som deltar, får vi heller rette positivt fokus mot trivsel, representasjon og synliggjøring av klubben vår i NM fremfor resultater ;) Vi setter et ikke umulig mål om å klatre enda høgere på resultatlista neste år! Se resultatene i Golfbox.

Kvalifisering for 2024 er allerede i gang, og foregår fra juli–juli. De åtte beste 9-hulls rundene av minimum ti tellende legges sammen, og de fire spillerne med lavest sum får mulighet til å delta. For å delta i kvalifiseringen må handicap være under 15, da det kun er turneringer i slagsplll brutto format som teller (onsdagsturneringer inkludert). Lykke til med kvalifiseringen!

Utslag på 1 fra innspillsrunde fredag. Erlend, Erik og Thomas gjør seg klar for start.
Thomas vurderer køllevalget på det krevende 190 meter lange par 3 hull 11, med skog til venstre og Norsjø til høyre. Utslaget var heldigvis flyttet ned til nærmere teebox i turneringen, men det blei forøvrig to par her under innspillsrunden.
Hull 14 er et smalt og strategisk par 5 hull. Thomas og Erlend på vei mot green.
Terje fant en åpning mellom trærne og fikk reddet par på hull 3 på dag 2.
Erik løftet spillet etter runding på dag 2 og leverte en god score på banens front 9. Her slår han ut en drive på hull 5 etter birdie på hull 4.

andre Turneringer i 2024

Gruppe golfere ved sponsorskilt.
Saudadagane golfturnering

20 spillere deltok i årets Saudadagane turnering, fem damer og 15 herrer. Det blei spilt Slagspill netto og Slaggolf brutto format over 18 hull, samt  longest drive for damer og herrer, og closest to pin konkurranser i tillegg. Longest drive damer hadde Eva K Lien. For herrer var det Terje Hodne som hadde longest drive, og han vant også closest to pin konkurransen.

Det blei jevne resultater i alle klasser i år. I Slagspill netto dameklassen kom Hilde Hodne på tredje med +2. Sigrid Isberg Klyve og Eva K Lien endte begge på -1, men Eva tok seieren med lavest handicap. I herreklassen kom Erik Husebø på tredje plass med +3, Erlend Rød på andre med +2 og Egil Bakke vant med +1. I Brutto konkurransen kom Erlend Rød på tredje +12, Terje Hodne tok andre plass også med +12 men med best score på siste 9 hull, mens Erik Husebø vant med +11.

Været spilte også på lag denne søndagen, og regn- og tordenværet som truet i meldingene ventet til turneringen var ferdig med å dukke opp. Varmt, lettskyet og sol ellers, med noe vind som en tilleggsfaktor.

...
Golfere oppstilt foran sponsortavle
3-køllers turnering

Mandag 2. pinsedag blei det spilt 3-køllers turnering over 18 hull. Været var varmt og fint, og perfekte spilleforhold resulterte i mange gode scorer. Formatet var Stableford med 100% handicap tildeling. På tredje plass med 81 slag og 38 poeng kom Ingve Landsnes. Andre plass gikk til Geir Åsheim med 80 slag og 40 poeng. Erlend Rød vant med en god runde på 65 slag som gav 41 poeng. Gratulerer til pallplassene!

...
Gjeng med golfere
Fyrsvingen Cup 2024

Også i år blei Fyrsvingen Cup spilt i nydelig sommerlig vær den 11.–12. mai. Selv om konfirmasjoner og reis var tema i dagene før, og det måtte litt «utlån» av spillere med postadresse 4200 til 4208 til, blei det til slutt spill med 14 herrer og tre damer.

Begge runder lørdag og første runde søndag endte med delt resultat i parspill formatene, og matchen stod uavgjort før den siste én mot én runden søndag.

Når syv av de åtte matchene var ferdigspilt ledet Saudasjøen med ett poeng, og spenningen var stor til siste match kom til hull 9, der ryktet var at Sauda ledet. Det viste seg at ledelsen var én opp til Sauda, og med utslag på green fra Sauda mens i fringe fra Saudasjøen såg det ut som Fyrsvinger Cup for første gang kunne ende uavgjort 10–10, og det regjerende laget ville beholde tittelen. En chip og putt mot en lei tre-putt delte derimot matchen og Saudasjøen vant 10,5 mot 9,5 poeng. En spennende og veldig jevn Fyrsvingen Cup til siste slutt!

Gratulerer Saudasjøen med seier!

Capt. for Sauda, Terje Hodne til høyre, måtte overrekke pokalen til Capt. Jonn Ove Olsen og Saudasjøen.
...
Disse gjorde seg fortjent til premie i dagens turnering: Fra venstre Erlend Rød (longest drive), Even Lønseth (2. plass og closest to pin). Eva K. Lien (3. plass og lognest drive) og turneringsvinner Knut Atle M. Seim. Foto: Privat
1. mai Flaggturnering

27 spillere deltok da Sauda Golfklubb inviterte til flaggturnering på arbeidernes dag.

Turneringsformen innebærer at spillerne har til rådighet så mange slag som banens par pluss eget spillehandicap. Så gjelder det rett og slett å komme lengst mulig med disse slagene.

De fleste deltakerne gikk tomme for slag etter hvert som en nærmet seg slutten av 18-hullsrunden. Fire spillere hadde imidlertid slag til overs. De fire gjorde opp om pallplassene på hull 19 (1). «Finalen» endte med tredjeplass til Eva K. Lien, som nesten kom inn på greenen på hullet. Even Lønseth endte noen meter fra flagget og ble nummer to, mens Knut Atle M. Seim hullet ut og tok seieren, fremdeles med fire ubrukte slag tilgjengelig.

...
Bilde av fire golfere med premier.
Åpningsturnering 2024

Årets første turnering blei spilt 14. april i ganske greit vær, tross dårlige meldinger og vått vær i dagene før. Det blei spilt Greensome parturnering med 37,7% lag-handicap, med Stableford format. Premier til topp to plasser som blei Eva K Lien/Egil Bakke på andre med 35 poeng, og Even Lønseth/Leander Øvrebø på første med 38 poeng. Gratulerer til Even og Leander! 12 spillere deltok, så mulig flere som ikke hadde fått med seg årets første turnering allerede åpningshelga. Uansett kjekt å være i gang en halv måned før fjorårets start, og turneringssesongen fortsetter nå med faste onsdagsturneringer fremover. Neste hovedturnering er en «Flaggturnering» 1. mai.

...
Til toppen